A Magyar Költők Arcképei 2. - Czuczor Gergelytől Komjáthy Jenőig

A Magyar Költők Arcképei című zenemű 50 perces zongorakíséretes dalciklus, amely szimfonikus zenekari változatban is elkészült. Szerzője Vigh Kristóf, aki az új harmonikus „Refulgence” (Fénylő ragyogás) stílus képviselője.

A mű a klasszikus magyar költők lelkületét kifejező, jellemző verseket, versrészleteket zenei köntösbe öltöztetve, időrendben, történelmi folytonosságban és egységes folyamatban ábrázolja. A mű a legszebb és legkifejezőbb magyar költői lélekmotívumokat gyűjti csokorba, s egy különleges zenei-költészeti időutazást valósít meg. A harmonikus zenei aláfestés, az öt énekes szólista, szoprán, mezzoszoprán, tenor, bariton, basszus egymást váltó szereplése, a korszak 12 jelentős költőjének összefüggő megjelenítése nagy élményt nyújt minden korosztály számára, zene és irodalomkedvelőknek egyaránt.

A mű az irodalomtanítás segédeszközeként is remekül alkalmazható. Segítségével jobban megérthetjük s lélekben is átélhetjük a korszak magyar költőinek közös gyökerű, s egymást kiegészítő „léleküzenetét”.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.